Spring naar inhoud

Revalidatie

Onder deskundige begeleiding van een multidisciplinair team werken we samen met u aan uw zelfredzaamheid, mobiliteit en herstel. We hebben het doel dat u zo snel mogelijk weer terug kunt naar uw vertrouwde omgeving. ZINN biedt twee revalidatievormen: reguliere revalidatie en longrevalidatie. Afhankelijk van de revalidatievorm en de beschikbaarheid van revalidatieplaatsen kunt u in ZINN locatie De Brink in Groningen of ZINN locatie De Dilgt in Haren revalideren.

Waar vindt reguliere revalidatie plaats?

Reguliere revalidatie vindt plaats in twee sfeervolle revalidatieafdelingen: De Brink in Groningen en De Dilgt in Haren. Elk revalidatieafdeling heeft ruime een- en tweepersoons revalidatiekamers, een fysiotherapieruimte voorzien van moderne technieken, een restaurant, Grand Café, mini-supermarkt en kapsalon waar u en uw bezoek gebruik van kunnen maken.

Duur van het longrevalidatieprogramma

Het programma duurt gemiddeld zes tot acht weken. U oefent vier tot vijf dagen in de week op de revalidatieafdeling in ZINN locatie De Dilgt onder begeleiding van een fysiotherapeut. Doordeweeks verblijft u in de revalidatieafdeling en indien mogelijk kunt u in het weekend naar huis. Als u naar huis gaat is het veelal mogelijk dat de behandeling door de fysiotherapeut wordt voorgezet. 

Terugkeer naar huis

Familie/mantelzorgers zijn onmisbaar in het revalidatieproces. Samen zoeken we naar een manier om beter om te gaan met de beperking en waar mogelijk te revalideren. De behandeling is gericht op terugkeer naar huis. Daarom brengt het behandelteam ook de thuissituatie in kaart zodat aanpassingen in gang gezet kunnen worden en gereed zijn bij terugkeer. Eenmaal thuis is het veelal mogelijk dat de behandeling door de fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog voortgezet wordt en er eventueel aanvullende zorg vanuit de Thuiszorg geleverd wordt.

Veelgestelde vragen

In het ziekenhuis kunt u uw voorkeur voor ZINN aangeven. Het ziekenhuis geeft dit daarna door aan ZINN. Vervolgens wordt er gekeken of wij een revalidatieplaats kunnen bieden. ZINN biedt geen revalidatiezorg voor mensen die een hersenbloeding (CVA) hebben gehad. 

De Zorgverzekeringswet vergoedt Geriatrische Revalidatiezorg. ZINN heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten. Informeer naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar.

Als uw zorgverzekeraar een contract heeft met ZINN wordt uw revalidatieverblijf door uw zorgverzekeraar betaald. U betaalt wel een eigen risico. Dit is wettelijk verplicht. Voor meer informatie verzoeken wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. 

U werkt nauw samen met een multidisciplinaire team. Dit team bestaat in ieder geval uit de Specialist Ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut en zorgmedewerkers. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie staan er ook andere specialisten klaar om u voor te bereiden op uw terugkeer naar huis. Denk aan psychologen, diëtisten, logopedisten, maatschappelijk werkers, woonassistenten, geestelijk verzorgers en vrijwilligers. 

Onder begeleiding van de Specialist Ouderengeneeskunde overlegt het team van behandelaars en verpleegkundigen wekelijks met elkaar over de voortgang van uw revalidatie. De Specialist Ouderengeneeskunde is een arts gespecialiseerd in meervoudige gezondheidsproblematiek bij ouderen. Van het moment van opname tot aan eventuele begeleiding thuis is de Specialist Ouderengeneeskunde uw hoofdbehandelaar. Tijdens de revalidatieperiode vervangt hij/zij ook de rol van uw huisarts. Zodra u naar huis gaat, wordt de zorg weer overgedragen aan uw huisarts.

Misschien ook interessant voor u