Spring naar inhoud

Samen de zorg, wat bedoelen we er eigenlijk mee?

Waarschijnlijk heeft u het al vaker gehoord: ‘’Het sociale netwerk van zorgbehoevende wordt steeds belangrijker’’. Dit wordt ook wel ‘Familiezorg’ genoemd. Maar: hoe zit het nou eigenlijk en waarom is het zo belangrijk?

De zorg voor en het welzijn van onze cliënten en bewoners staat altijd voorop. Onze zorgmedewerkers zorgen graag voor cliënten en bewoners. Ontwikkelingen in de samenleving, met name het (toenemende) tekort aan arbeidskrachten, gecombineerd met een sterke toename van ouderen met een complexe(re) zorgvraag, maken een goede samenwerking met het sociale netwerk van cliënten en bewoners noodzakelijk.

Concreet gezegd stellen we niet meer alleen de cliënt/bewoner centraal, maar ook hun sociale netwerk zoals familie en naasten. Ook hen willen we leren kennen en betrekken bij de zorg.

Hoe doet ZINN dat?

Samen zorgen we voor een fijne kwaliteit van leven voor onze cliënten en bewoners. Dit doen we door met hen én hun familie of mantelzorger(s) in gesprek te gaan. Om kennis te maken, maar ook om wensen en verwachtingen naar elkaar uit te spreken en tot afspraken te komen over de zorg en het welzijn. We bespreken wat een cliënt of bewoner zelf nog kan, wat de naasten kunnen (blijven) doen en wat de zorgprofessional overneemt.

Dingen die u als familie/mantelzorger kunt (blijven) doen, zijn bijvoorbeeld het doen van de afwas als bezoek weg gaat, het afstoffen van meubels en persoonlijke spullen, de was opruimen, boodschappen doen, het bed opmaken, de koelkast schoonmaken of controleren.

Met elkaar zorgen we ervoor dat uw naaste een zo fijn mogelijk leven kan behouden en zo prettig mogelijk oud kan worden. Aandacht geeft per slot van rekening het leven glans. Samen zorgen we voor die glans.